Tervetuloa elonkorjuujuhliin!

03.10.2018

Tässä perheessä riittää vilinää ja vilskettä kahden vilkkaan pojan kanssa. Nyt on kuitenkin juhlan paikka ihan aikuisten kesken. Pojat lähtevät mummille ja vaarille yökylään ja perheen vanhemmat saavat nauttia illasta ystäviensä seurassa. Näin alkaa tämän Mäntsälän Ohkolassa sijaitsevan myyntistailauskohteen tarina.


Sain ilon ja kunnian tehdä myyntistailauksen tähän vuonna 1928 rakennettuun omakotitaloon. Alun alkaen talo on toiminut kyläkauppana ja myöhemmin vuonna 1988 muutettu asuintaloksi. Taloa on laajennettu 2000-luvun alkupuolella mm. isolla eteisaulalla ja remonttejakin on matkan varella tehty. Nykyiset omistajat ovat mm. ottaneet esille talon upeita vanhoja hirsiseiniä.

Stailaus on toteutettu yhteistyössä Vantaan Kutojat ry:n, Porvoon Kukkatalo Oy:n, sekä Vaja Finland Oy:n kanssa.

Ennen kuin juhlat voivat alkaa, käydään kuitenkin kurkistamassa miltä sisällä näyttää. Nappaa villasukat jalkaan, niin lähdetään kierrokselle.

Ulko-ovesta astutaan sisään valtavan kokoiseen eteisaulaan. Tässä eteisessä mahtuu useampi henkilö kerralla pukemaan ja riisumaan, sekä kissat, koirat ja marsut pyörimään jaloissa.

Eteisen verhokapat ompelin varta vasten tähän kohteeseen. Upea räsymatto sohvan edessä on Vantaan Kutojien valmistama. Sohvalla olevat keltaiset, sekä kuvioitu tyyny ovat omaa tuotantoani. Sohva on asukkaiden oma, muut kalusteet, tekstiilit ja somisteet ovat lainatavaroita.

Eteisestä kuljetaan keittiö / ruokailutilan läpi talon muihin osiin, mutta vilkaistaanpa ensin keittiöön.

Keittiössä on reilusti työskentelytilaa ja lattialla mahtuu vaikka pistämään tanssit pystyyn.

Kaktukset ruukkuineen toimitti Porvoon Kukkatalo Oy

Keittiöstä menee portaat yläkerran makuuhuoneisiin. Keittiöstä on myös kulku WC- ja kylpyhuoneisiin, sekä saunaan.

Keittiön sinisävyisen räsymaton on valmistanut Vantaan Kutojat ry.

Nämä upeat leikkuulaudat / aluset on valmistanut Vaja Finland Oy.

Ruokailutila on keittiön jatkeena. Täällä upeat vanhat hirret on otettu esiin. Pirttipöytä ja -penkit ovat asukkaiden omia kalusteita. Pöydän alla oleva räsymatto on Vantaan Kutojien valmistama.

Pöytään on katettu kahvit, jotka juodaan isovanhempien kanssa ennen kuin he vievät lapset mukanaan yökyläilemään ja päästävät vanhemmat viettämään aikuisten aikaa omien ystävien seurassa. Kattaus on tehty Vaja Finland Oy:n ihanilla tuotteilla, jotka ovat kuin luotuja tähän kohteeseen. 

Olohuoneessa on tilaa temmeltää.

Sohva on asukkaiden oma, muut kalusteet, tekstiilit ja somisteet ovat lainatavaroita.

Viherkasvit ruukkuineen toimitti Porvoon Kukkatalo Oy. Räsymatot ja sohvalla oleva filtti ovat Vantaan Kutojien valmistamat.

Taloa on laajennettu vanhan lastauslaiturin päälle, ja sieltä löytyy tämä leikkihuoneeksi stailattu makuuhuone.

Makuuhuoneet sijaitsevat yläkerrassa.

Vanhempien makuuhuone on kalustettu asukkaiden omalla sängyllä ja pedattu lainatekstiilein. Myös yöpöydät, valaisimet ja matto ovat lainatavaroita.

Lasten makuuhuone on heti vanhempien makuuhuoneen vieressä.

Huone on kalustettu asukkaiden omalla kerrossängyllä ja stailausta on täydennetty lainahuonekaluilla ja -tekstiileillä.

Mutta nyt on aika lähettää isovanhemmat ja lapset matkoihinsa ja siirtyä pihalla olevaan vanhaan makasiiniin, jonka yläkerrassa juhlat pidetään. Kohta nimittäin vieraat saapuvat.

Katso kaikki kuvat stailauksesta, sekä myös ennen kuvat täältä.