Sisustusunelmiesi toteuttaja

Tarinani

Olen Katja Blomqvist, sisustussuunnittelija, myyntistailaaja, ompelija, valokuvaaja ja sisustusalan moniosaaja.

Takataskussani minulla on yli 20 vuoden kokemus turvallisuus- ja rakennusautomaatioaloilta, joissa olen luonut uusia palvelukonsepteja ja kehittänyt palveluita ja palveluprosesseja.

Projektissasi olen ajatustesi lukija, visualisti, visionääri, piirtäjä, sparraaja, tukihenkilö, personal shopper, remonttikoordinaattori, projektipäällikkö sekä rahakirstun vartija, aina tarpeidesi mukaan.

Jo pienestä pitäen olen tykännyt käsillä tekemisestä. Alkuun ompelin nukenvaatteita äitini vanhalla ompelukoneella ja jossain vaiheessa aloin ommella vaatteita myös itselleni. Tämä johtikin siihen, että kouluttauduin ateljeeompelijaksi. Työ turvallisuusalalla vei kuitenkin mennessään, enkä koskaan tullut hakeutuneeksi koulutustani vastaavaan työhön (lukuun ottamatta parin kuukauden määräaikaista työtä ompelijana lasten turvaistuintuotannossa). Ammattitaitoa ylläpidin ompelemalla sekä vaatteita, että sisustustekstiilejä omaksi ja ystävieni iloksi. 

Ensimmäiset valokuvani olen ottanut äitini mustavalko -filmikameralla. Teini-iässä sain lahjaksi pokkarikameran, jolla ahkerasti kuvasin ihan arkisia asioita. Kuvissani koirat ja ihmiset ovat näytelleet pääosaa aina, olihan meillä aina koiria kotona, äitini ollessa koirakasvattaja. Filmille kuvaamisen ja digitaalisen kuvaamisen murrosvaiheessa kuvausintoni hieman laantui, mutta heräsi taas hiljalleen, kun sain lahjaksi pitkään haaveilemani digitaalisen järjestelmäkameran. Siitä lähtien olen jatkuvasti kehittänyt osaamistani osallistumalla lähes jokaiselle valokuvauskurssille mitä tarjolla on ollut, sekä kuvaamalla, kuvaamalla ja kuvaamalla. Koirat ja ihmiset näyttelevät edelleen kuvissani pääosaa, ollessani itse koiran omistaja ja palveluskoiraharrastaja. Luonnossa liikkuminen on myös vahvasti läsnä. Sisustukset ovat ammattini myötä usein myös kuvauksen aiheena ja kaikki sivuillani olevat kuvat ovat minun ottamiani, ellei toisin mainita. Valokuviini voit tutustua tarkemmin valokuvagalleriassani www.katjas.pictures.fi.

Kiinnostukseni estetiikkaan ja sisustamiseen olen saanut äidin maidossa ja perintönä isoäidiltäni. Muistan kun isoäitini viikoittain vaihtoi kylpyhuoneen värimaailmaa, saippuoita myöten. Joka toinen viikko oli vihreä viikko ja joka toinen oli vaaleanpunainen. Osallistuin työni ohella Sisustusakatemian sisustussuunnittelukoulutukseen ja sain siitä vahvistuksen ajatukselleni, että tämä on se ala, jolla haluan työskennellä. Kuitenkin vasta pitkäaikainen lomautus sai minut miettimään mitä oikeasti haluan isona tehdä ja tästä alkoi taipaleeni sisustuksen maailmassa.

Kauneus on katsojan silmässä, sanotaan. Itselleni on tärkeää, että saan asua sellaisessa kodissa, jossa minun on hyvä olla ja joka miellyttää omaa esteettistä silmääni. Samaa haluan tarjota myös sinulle, käytännöllisyyttä unohtamatta. Mikään sisustus ei ole kaunis, ellei se palvele myös käytännössä. Kauniissa ja toimivassa ympäristössä on hyvä olla. Jos sisustuksiani kuvailisi yhdellä sanalla, olisi se kodikas.

Paneudun jokaiseen projektiin, niin isoon kuin pieneen täysillä ja koko sydämelläni. En näe, että tätä työtä voisi muulla tavoin tehdä. Haluan tarjota sinulle mahdollisimman helpon kokemuksen ja teen mielelläni projekteja avaimet käteen -periaatteella, suunnittelusta toteutukseen asti. Jos kuitenkin haluat minulta pelkän suunnitelman ja hoidat toteutuksen itse, se ei ole minulle yhtään sen vähäpätöisempi työ.

Olen palannut juurilleni, sinne missä aina olen halunnut olla. Saan yhdistää kaiken intohimoni, osaamiseni ja kokemukseni, tarjotakseni sinulle kokonaisvaltaisia sisustuspalveluita sisältäen suunnittelun ja toteutuksen aina sisustustekstiilejä ja verhoja myöten.

Käy katsomassa kuvia toteutuneista kohteista ja jos työni miellyttää, palkkaa minut!


Jag betjänar även på svenska.

I serve also in English.