Toimeen tarttuva luova visualisti

Olen Katja Blomqvist, helsinkiläinen sisustussuunnittelija Katja's Designin takana. Työskentelen kodinomistajien kanssa, jotka haluavat remontoida kotinsa kuvastamaan heidän elämäntapaansa ja persoonallisuuttaan, mutta eivät näe sen potentiaalia. Usein asiakkaani käyvät läpi elämänmuutosta, joka myös vaatii heidän kotiinsa toiminnallisia muutoksia. Asiakkaani arvostavat aikaansa ja haluavat mieluummin ammattilaisen avun suunnitteluun ja toteutukseen kuin tekevät itse.

Remontti on investointi paitsi kotiisi, myös hyvinvointiisi. Remontin aloittaminen voi kuitenkin olla pelottavaa ja tuntua ylivoimaiselta. On helppo tehdä aikaa vieviä ja kalliita virheitä, jos ei tiedä, mitä suunnittelu- ja remontointiprosessiin kuuluu. Ohjaan sinua askel askeleelta harkitun suunnittelu- ja toteutusprosessini läpi. Kuuntelen tarpeitasi ja autan sinua saamaan lopputuloksen, joka heijastaa persoonallisuuttasi ja elämäntapaasi.

Aloitan suunnitteluprojektin tutustumalla mieltymyksiisi. Tiedot ja taidot projektinhallinnasta ja budjetoinnista, jotka olen hankkinut työskennellessäni lähes 20 vuotta yritysmaailmassa, kiinnostukseni valokuvausta, suunnittelua, tekstuureja ja värejä kohtaan, sekä remontointi- että ompelutaidot antavat minulle perustan auttaa sinua hallitsemaan remontointiprojektiasi yksityiskohtaisesta suunnittelusta toteutukseen. Oman remontointikokemukseni ansiosta ratkaisuni ovat harkittuja ja perusteltuja.

Hyvä suhde urakoitsijoihin ja toimittajiin on avain onnistuneeseen remontointiprojektiin. Varsinkin kun asiat eivät suju suunnitelmien mukaan, on tärkeää pystyä keskustelemaan eri vaihtoehdoista urakoitsijan kanssa ja löytämään ratkaisu, joka ei vaaranna tilan toimivuutta tai esteettisyyttä tai räjäytä budjettia.

Tarinani

Vuonna 2017 aloitin työskentelyn itsenäisenä sisustussuunnittelijana. Sitä ennen työskentelin lähes 20 vuotta turvallisuus- ja rakennusautomaatioaloilla, joissa päävastuuni oli luoda uusia palvelukonsepteja, sekä kehittää ja kuvata palveluja ja liiketoimintaprosesseja.

Ennen kuin aloitin työskentelyn yritysmaailmassa, opiskelin ateljeompelijaksi. Tämän ansiosta pystyn tarjoamaan asiakkailleni asiantuntemustani myös kodin tekstiilien ja verhojen suunnitteluun. Materiaalituntemukseni on oiva lisä sisustussuunnittelijan työkalupakissa. Kiinnostukseni sisustussuunnittelua kohtaan heräsi jo parikymppisenä, ja vuonna 2015 päätin opiskella sisustussuunnittelua kokopäivätyöni ohella.

Pienestä tytöstä asti, olen rakastanut luomista. Kaikki lähti äitini vanhasta ompelukoneesta, jolla ompelin suunnittelemiani vaatteita nukeilleni. Myöhemmin aloin myös tuunaamaan huonekaluja ja tekemään pienempiä pintaremontteja.

Olen myös vähän nörtti siinä mielessä, että kun tarvitsen jotakin uutta ohjelmistoa johonkin, syvennyn siihen täysin ja opettelen sen läpikotaisin. Tämä, ja kykyni hahmottaa tilaa, ovat auttaneet minua oppimaan mm. 3D-mallinnusta.

Arvoni

Arvot, jotka ohjaavat minua sisustussuunnittelijan työssäni, ovat:

  • tehokas suunnitteluprosessi asiakasta kuunnellen
  • tinkimättömyys
  • innostuneisuus
  • luottamuksellisuus

Suosittelut

Näin asiakkaani kertovat työskentelystä kanssani:

Materiaalien ja värien valinta ei olisi onnistunut näin hyvin ilman Katjan apua. Hänen avulla uskalsimme tehdä valintoja, jotka ilman häntä olisi jääneet tekemättä. Lopputulos olisi ollut tylsempi. Tilan toimivuuden kannalta erinomainen ratkaisu oli poistaa yksi ikkuna, mikä olisi jäänyt ilman Katjaa tekemättä. Säilytystilaa saatiin luotua hyvin tilan kokoon nähden. Kaikin puolin sujuva, toimiva ja helppo yhteistyö. Sovituista asioista ja aikatauluista on aina pidetty kiinni. Odotukset ovat täyttyneet.

Vapaa-ajalla

Viihdyn luonnossa ja merellä. Olen palveluskoiraharrastaja ja koulutan koiraani henkilöhakuun sekä tottelevaisuuteen. Pidän valokuvaamisesta ja remontoin mökkiäni Porvoon saaristossa.

Ota yhteyttä

Jos olet valmis aloittamaan kotisi suunnittelu- ja remontointiprojektin kanssani, voit varata maksuttoman etätapaamisen, jossa voimme keskustella projektistasi tarkemmin.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja palveluistani, otathan yhteyttä.