Tupakkapöydän muodonmuutos

02.07.2018

Pinnaltaan jo kulunut ja kellastunut tupakkapöytä koki käsissäni muodonmuutoksen ja sai uuden ja ehomman pinnan ja sen myötä lisää elinaikaa.

Kuva ennen muutosta

Kuva muutoksen jälkeen

Pöytä oli ennestään petsattu ja lakattu ja vanha lakkapinta oli huonossa kunnossa. Koska tarkoitus oli vaihtaa pöydän värisävyä hieman, jättäen silti puunsyyt näkyviin, aloitin työt hiomalla pöydän täysin puupuhtaaksi.

Pöydän reunassa olevat pienet lohkeamat tasoitin puukitillä.

Pintakäsittelyyn valitsin sävytetyn lakan, jonka levitin maaliruiskulla, saadakseni mahdollisimman tasaisen pinnan. Lopputulos oli kuitenkin ihan muuta kuin mitä alun alkaen oli tarkoitus.

Pinnasta tuli aivan liian tumma ja peittävä. Kuvissa on kaksi kerrosta sävytettyä lakkaa ja lopputulos olisi useammalla kerroksella tullut tasaiseksi, mutta näin peittävä pinta ei kuitenkaan ollut toivottu lopputulos.

Ei auttanut muu, kuin aloittaa alusta, eli hioa pöytä taas puupuhtaaksi.

Tällä kertaa valitsin pintakäsittelyyn petsin ja nyt lopputulos alkoi näyttämään siltä, miltä sen alun alkaen pitikin. Petsin levitin pensselillä.

Ensimmäinen kerros petsiä juuri levitettynä, sekä kuivana.

Kaksi kerrosta petsiä.

Petsin kuivuttua, levitin päälle usean kerroksen väritöntä puolikiiltävää lakkaa. Lakan levitykseen käytin maaliruiskua, saadakseni mahdollisimman tasaisen lopputuloksen.

Viimeinen lakkakerros juuri levitettynä.

Valmis lopputulos.