Lapsiperheen avara koti Mäntsälässä

07.09.2017

Tämä avara perheasunto sijaitsee Mäntsälässä Anttilan asuinalueella hyvien kulkuyhteyksien varrella, palveluiden ja harrastemahdollisuuksien ollessa kävelymatkan päässä. Asunto on ollut myynnissä jo jonkin aikaa ja apuani kaivattiinkin stailausasioiden tiimoilta.

Stailasin asunnon pääasiassa asukkaiden omilla kalusteilla. Lisäksi toin asuntoon lainatekstiilejä ja joitain lainakalusteita täydentämään olemassa olevaa sisustusta.

Ennen stailausta asuntoon tehtiin suosituksestani pintaremontti. Eteisen, sekä ala- että yläkerran oleskelutilojen seinistä poistettiin tapetit, jonka jälkeen seinät raikastettiin maalilla. Sävynä käytettiin Tikkurilan Valkoista.

Asukkaat poistivat itse tapetit, jonka jälkeen minä hoidin maalaustyöt.

Asunnossa oli aiemmin käytetty runsaasti erilaisia tapetteja, jotka yhdessä lattiasävyn kanssa saivat aikaan tunkkaisen tunnelman.

Asukkaiden omat kalusteet olivat pääasiassa valkoisia ja asunto kaipasikin mielestäni kontrasteja, lämpöä ja kodikkuutta.

Eteinen - kodin käyntikortti

Eteinen on kodin käyntikortti. Tuoreella maalisävyllä, lainatekstiileillä ja matolla tästä eteisestä tuli kutsuvampi.

Ulko-ovea vastapäätä on ovi, joka johtaa alakerran wc-tiloihin. Koska eteisaulaan ei ollut mahdollista tai järkevää sijoittaa kalusteita, ripustettiin wc:n oven viereen taulu, joka toistaa eteisen tekstiilien sävyjä. Näin sisääntulo on harmooninen ja rauhallinen.

Yläkertaan vievien portaiden alla oli tyhjää tilaa, joten sinne sisustin lapsille leikkinurkkauksen.

Klikkaa kuvat suuremmaksi.

Keittiö ja ruokailutila raikastuivat uusilla verhoilla, sekä uudella valaisimella ruokapöydän yllä. Ruokailutilaan tuli enemmän huonemaisuutta pitkillä hennon vaalean vihreillä verhoilla. Verhotanko oli alun alkaen asennettu liian alas, joten tässä yhteydessä sitä nostettiin korkeammalle. Ikkunassa aiemmin ollut verhokappa antoi mielikuvan todellisuutta matalammasta huoneesta ja verhokapan vihreä väri oli liian räikeä ja kylmä.

Keittiö ja ruokailutila ennen. Kuva: Karla Nyman
Keittiö ja ruokailutila ennen. Kuva: Karla Nyman
Keittiö ennen. Kuva: Karla Nyman
Keittiö ennen. Kuva: Karla Nyman
Ruokailutila ja keittiö stailattuna
Ruokailutila ja keittiö stailattuna
Stailattu ruokailutila
Stailattu ruokailutila
Stailattu ruokailutila
Stailattu ruokailutila

Olohuoneesta puuttui lämpö ja kodikkuus. Kalustesijoittelu, sekä mattojen ja tekstiilien sävyt eivät tuoneet huoneen parhaita puolia esiin. Tässäkin huoneessa verhotangot oli alun alkaen asennettu liian alas ja ikkunoissa olleet verhokapat madalsivat huonetta.

Olohuoneen seinät maalattiin Tikkurilan Valkoisella. Verhotangot asennettiin korkeammalle ja ikkunoihin laitettiin vaaleat läpikuultavat sivuverhot, jotka luovat mielikuvaa korkeammasta huoneesta.

Olohuoneen kalustusta saneli pitkälti asiakkaiden olemassa olevat sohvat, sekä olohuoneessa oleva piano, jota ei ollut mahdollista siirtää muualle.

Kattovalaisimet vaihdettiin tyyliin paremmin sopiviksi. Huoneeseen saatiin toivottua kodikkuutta ja kontrastia sisustustekstiileillä, tauluilla, viherkasvilla ja muutamalla lainakalusteella, kuten sohvapöytä ja vitriinikaappi.

Olohuone ennen. Kuva: Karla Nyman
Olohuone ennen. Kuva: Karla Nyman
Olohuone ennen. Kuva: Karla Nyman
Olohuone ennen. Kuva: Karla Nyman
Olohuone stailattuna. Osa sisustustyynyistä ovat omaa tuotantoani.
Olohuone stailattuna. Osa sisustustyynyistä ovat omaa tuotantoani.
Olohuone stailattuna
Olohuone stailattuna
Olohuone stailattuna
Olohuone stailattuna
Näkymä olohuoneesta keittiöön
Näkymä olohuoneesta keittiöön

Alakerrassa olohuoneen vieressä sijaitsee yksi makuuhuoneista. Asukkaat olivat jo aiemmin avanneet parioville sopivan oviaukon olohuoneen ja makuuhuoneen väliin, jolloin huoneen käyttötarkoitus selkeästi muuttuu.

Stailasin makuuhuoneesta kirjastohuoneen tuomalla asukkaiden oman kirjahyllyn yläkerran aulasta tähän huoneeseen. Huoneesta tuli olohuonetta astetta lämpimämpi kellertävällä matolla ja verhoilla, sekä asukkaiden olemassa olevan sohvapöydän ympärille sijoitetuilla korituoleilla.

Kirjastohuone ennen. Kuva: Karla Nyman
Kirjastohuone ennen. Kuva: Karla Nyman
Näkymä olohuoneesta kirjastoon
Näkymä olohuoneesta kirjastoon
Lisäsin kirjahyllyyn säilytyslaatikot esim. lasten leluja varten
Lisäsin kirjahyllyyn säilytyslaatikot esim. lasten leluja varten

Yläkerran isolla ja avaralla aulatilalla ei oikein ollut varsinaista käyttötarkoitusta. Stailasin siitä TV/audio -huoneen.

Seinät maalattiin tässäkin tilassa Tikkurilan Valkoisella. Tilaan tuotiin lainakalusteita, tekstiilejä ja sisustustavaroita. Tilaan asennettiin verhotangot, joita siellä ei aiemmin ollut ja ikkunat saivat vaaleat pitkät sivuverhot.

Yläkerran aula ennen. Kuva: Karla Nyman
Yläkerran aula ennen. Kuva: Karla Nyman
Yläkerran aula stailattuna
Yläkerran aula stailattuna
Sisustustyynyt ovat omaa tuotantoani
Sisustustyynyt ovat omaa tuotantoani

Yläkerrassa sijaitsee kolme makuuhuonetta, jotka ovat poikkeuksellisen suuria. Niissä stailaus tehtiin pääasiassa kalusteiden uudelleen sijoittelulla. Lisäksi toin huoneisiin joitakin lainakalusteita ja tekstiilejä. Vanhempien makuuhuoneeseen asennettiin puuttuvat verhotangot.

Vanhempien makuuhuone ennen. Kuva: Karla Nyman
Vanhempien makuuhuone ennen. Kuva: Karla Nyman
Vanhempien makuuhuone stailattuna
Vanhempien makuuhuone stailattuna
Vanhempien makuuhuone stailattuna
Vanhempien makuuhuone stailattuna
Vanhempien makuuhuone stailattuna
Vanhempien makuuhuone stailattuna
Lastenhuone ennen. Kuva: Karla Nyman
Lastenhuone ennen. Kuva: Karla Nyman
Alle kouluikäiselle lapselle stailattu makuuhuone
Alle kouluikäiselle lapselle stailattu makuuhuone
Kouluikäiselle stailattu makuuhuone
Kouluikäiselle stailattu makuuhuone